به گزارش پایگاه خبری قشم، محمد امین طبسی روز شنبه با اعلام این خبر افزود: طی برنامه عملیاتی که برای سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده بود، این شرکت باید در مجموع به رقم انسداد ۷۰ حلقه چاه غیر مجاز می رسید که با پیگیری ها و اقدامات انجام گرفته تعداد چاه های غیرمجازمسدود شده که به طور غیر قانونی حفاری شده و با برداشت خارج از قانون ، باعث آسیب به آبخوان شده بودند به ۱۳۶ حلقه رسید.
وی بیان کرد: طی این اقدامات در شهرستان جاسک ۳۴ حلقه، بندرلنگه ۲۱ حلقه، بستک ۱۸ حلقه، پارسیان ۱۶ حلقه، حاجی آباد و رودان هر کدام ۱۳ حلقه، بندرعباس هشت حلقه و بندرخمیر و میناب نیز هر کدام ۶ حلقه چاه غیرمجاز توسط گروه های گشت و بازرسی این شرکت شناسایی و با طی مراحل قانونی و هماهنگی با مراجع قضایی و انتظامی عملیات مسدود سازی آن ها انجام شده است.
این مسوول یادآور شد: این چاه ها در سال گذشته به صورت غیرمجاز حفاری شده و با برداشتهای بی رویه خساراتی را به منابع آب زیرزمینی وارد کرده بودند که در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در شهرستان های مختلف استان پر و مسلوب المنفعه شدند.
طبسی ادامه داد: با توجه به برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی طی سالیان گذشته که افت سطح دشت ها و ممنوعه شدن آن ها را دربرداشته ، اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب می تواند نویدبخش آرامش و اطمینان برای منابع آب زیرزمینی کشور و استان باشد.
پیش از این نیز با مجموعه اقدامات انجام شده در شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان این شرکت توانست با پیشرفت ۱۱۷ درصدی در ۶ ماهه نخست سال گذشته رتبه نخست کشور در انسداد چاه های غیر مجاز را کسب کند.
وی از مردم و اهالی روستاها خواست در صورت مشاهده هرگونه حفاری غیرمجاز با هدف حفاظت از منابع آبی که متعلق به خود آنها است؛ موضوع را از طریق سامانه تلفن ۱۸۱۱ به شرکت آب منطقهای هرمزگان گزارش دهند.
طبق اعلام شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، حدود ۲۴ هزار حلقه چاه در استان وجود دارد که تنها کمتر از ۵۰۰ حلقه چاه آب آشامیدنی بوده و بقیه در حوزه کشاورزی است.