به گزارش پایگاه خبری قشم؛ الله مراد عفیفی پور، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به عملکرد ۲ ماهه منطقه ویژه اقتصادی بندرشهید رجایی، اظهار کرد: این میزان صادرات فرآورده نفتی نسبت به همسنجی با پارسال ۳۲.۶ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در ادامه افزود: همچنین در این مدت ۲ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۹۴۸ تن فرآورده نفتی از بندر شهید رجایی کابوتاژ و ۱۳ هزار و ۳۴۷تن فرآورده نفتی ترانزیت شده است که از افزایش ۱۰۰ درصدی در این زمینه برخوردار بوده است؛ همچنین از ابتدای فروردین ماه امسال تا اوایل خردادماه جاری، ۲ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۲۳۸ تن کالای غیرنفتی از از این بندر به خارج از کشور صادرشده است.
عفیفی پور با تاکید بر میزان صادرات به دیگر بنادر، تصریح کرد: در این مدت همچنین یک میلیون و ۱۰۵ هزار و ۸۱۹ تن کالای غیرنفتی با کاهش ۲۰ درصدی وارد بندر شهید رجایی، ۵۴۷ هزار و ۴۲۹ تن کالا از این بندر به دیگر بنادر منطقه ترانشیپ، ۱۳ هزار و ۹۷۶ تن کالا کابوتاژ و ۲۱۹ هزار و ۴۷۳ تن ترانزیت شده است.
وی یادآورشد: عملیات جابجایی کالاهای نفتی و غیرنفتی نیز در ۲ ماهه نخست امسال در بندرشهید رجایی به ۸ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۹۲۰ تن رسید که ۴ میلیون و ۱۸۰ هزار و ۵۹۲ تن از کالاها غیرنفتی و ۴ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۳۲۸ تن فرآورده نفتی بو که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۰.۹ درصدی را نشان میدهد.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی خاطرنشان کرد: در ۲ ماهه نخست امسال، ۵۸۳ فروند شناور به بزرگترین بندر تجاری کشور وارد شده است.
وی اضافه کرد: از مجموع کل شناورهای ورودی به این بندر، ۴۶۸ فروند مربوط به کشتیهای دارای تناژ بالای هزار تن و ۱۱۵ فروند مربوط به شناورهای زیر هزار تن بوده است.
بندر مهم و راهبردی شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است که با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر شاخص بین المللی به عنوان بزرگترین بندرتجاری و کانتینری و همچنین دروازه طلایی اقتصاد ایران مطرح است و سهم ۵۰ درصدی از تجارت ایران را به خود اختصاص داده است.