کارگاه آموزشی منطقه ای بیماریهای منتقله توسط آئدس مهاجم با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، دکتر مریم ذاکری معاون اجرایی مرکز بهداشت استان، دکتر میراولیایی مدیر برنامه مدیریت بیماریهای منتقله توسط آیدس مهاجم، دکتر فاطمه نیک پور کارشناس کنترل ناقلین وزارت بهداشت، دکتر مهردادضرابی رئیس اداره کنترل ناقلین و عوامل بیولوژیک مرکزسلامت محیط کار وزارت بهداشت و دکترصداقت استاد دانشگاه تهران با هدف آموزش و آمادگی در برابر بیماریهای منتقله توسط آئدس مهاجم در محل ایستگاه آموزش و تحقیقات بهداشتی بندرعباس در برگزارشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: شهر های گردشگر پذیر هرمزگان مانند بندرعباس، قشم و کیش با توجه به آب و هوای مطبوع خود در فصل زمستان و بهار مقصد بسیاری از مسافران است و این مساله نگران کننده می باشد و همین عامل میتواند باعث جا به جایی پشه آئدس از این استان به دیگر نقاط کشور شود و همین موضوع اهمیت برنامه های کنترلی در این خصوص را دوچندان کرده است.
دکتر یحیی میرزاده گفت :هر اقدامی که برای مقابله با این پشه میتوان انجام داد باید صورت گیرد، زیرا اگر زمان را از دست بدهیم مشکلات زیادی برای استان هرمزگان و کل کشور به وجود خواهد آمد و این نیازمند آگاهی بخش عمومی و عزم ملی است.
وی عنوان کرد: برای کنترل وفور پشه آئدس با مشارکت سازمان های مردم نهاد و همراهی کردم مردم در دستیبابی به اهداف نزدیکترخواهیم شد.
دکتر میراولیایی، مدیر برنامه مدیریت بیماریهای منتقله توسط آئدس مهاجم هدف از برگزاری این کارگاه راتوانمندسازی کارشناسان دخیل برنامه در مدیریت آئدس مهاجم اعلام کرد و گفت: یکی از مهم ترین فاکتور تاثیر گذار در انتقال بیماری و تب دنگی محیط است که اجازه رشد، گزش، تولید مثل و انتقال بیماری را به پشه میدهد و اگر بتوانیم محیط را برای پشه ناسالم کنیم و اجازه تخمریزی ندهیم، میتوانیم گام خوبی در جهت کنترل بیماری برداریم.
دراین کارگاه مباحث درخصوص روش های کنترل ناقل تب دنگی با رویکرد روش های نوین مانند نر عقیم سازی با استفاده از اشعه ایکس و گاما و روش های مدیریت محیط زیست و کاهش زیستگاههای لاروی توسط اساتید وزارت بهداشت ارائه شد.
دراین کارگاه دکتر فاطمه باقری فوکال پوینت علمی و اجرایی برنامه آئدس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مهندس حسین عیدی مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان، رویا اتحاد مدیر گروه معاونت بهداشتی، دکتر طیبه رازنهان معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس و بیش از ۴۵کارشناسان حشره شناسی و کارشناسان سلامت کار و محیط، استان های جنوبی کشور (یزد، ایرانشه، زاهدان، مشهد، همدان ، اسدآبادخمین شوشتر، سمنان، شهرکرد، نیشابور، کاشان، لرستان ، بوشهر، یاسوج، اراک و ساوه حضور داشتند