امروز : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۱۵

آشنایی با کشور کویت

منتشر شده در ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۲۳:۱۷
کشور کویت

به گزارش پایگاه خبری قشم، کشور کویت با کشورهای عراق و عربستان سعودی دارای مرزهای خاکی و با ایران از راه خلیج فارس دارای مرزهای آبی است. 

کویت در یک نگاه

پایتخت آن، شهر کویت می‌باشد و واحد پول آن دینار کویت است.

زبان رسمی کویت عربی نوین معیار است که بیشتر در آموزش و روزنامه‌نگاری کاربرد دارد. عربی کویتی گونه‌ای از زبان عربی است که در زندگی روزمره استفاده می‌شود. انگلیسی در کشور به‌طور گسترده‌ای درک می‌شود و به عنوان زبان تجاری نیز کاربرد دارد. در کنار انگلیسی، فرانسوی به عنوان زبان سوم برای دو سال به دانش‌آموزان رشته علوم انسانی در مدرسه‌ها آموزش داده می‌شود.

جمعیت کویت در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۴٫۶۷ میلیون نفر بود که حدود ۱٫۴۵ از آن‌ها شهروند کویت و ۳٫۲ میلیون نفر از آن‌ها خارجی و از بیش از ۱۰۰ کشور مختلف بودند. بیشتر ساکنان کویت، در منطقه شهری پایتخت، شهر کویت متمرکز هستند. از میان همه ساکنان کویت ۶۰ درصد عرب هستند (کویتی‌ها و شهروندان دیگر کشورهای عربی). نزدیک به ۳۸ درصد از ساکنان کویت نیز از تبار هندی، نپالی، بنگلادشی، تایلندی، خمر، ایرانی و سیاه‌پوست هستند.

دین بیشتر شهروندان کویت اسلام است. در مورد پیروان مذاهب اسلامی در کویت آماری رسمی وجود ندارد اما برآورد می‌شود که ۶۵–۶۰٪ درصد از شهروندان کویتی سنی و ۴۰–۳۵٪ درصد شیعه هستند. بیشتر شهروندان شیعه کویت از تبار ایرانی هستند. این کشور دارای یک جامعه بومی مسیحی است که شمار آن‌ها از ۲۵۹ تا ۴۰۰ نفر از شهروندان کویت برآورد شده‌است. کویت در کنار بحرین تنها کشور شورای همکاری خلیج فارس است که دارای جمعیت بومی و دارای شهروندی مسیحی است. 

میدان نفت بورگان در جنوب خاوری کشور کویت دومین میدان بزرگ خشکی در جهان است که بخش بزرگ تولید نفت این کشور را تأمین می‌کند.

کویت با قرارگرفتن در عرض جغرافیایی ۳۰ درجه شمالی و در حاشیه بیابان‌های خشک و سوزان شبه جزیره عربستان یک کشور با آب و هوای خشک بیابانی و فاقد هرگونه آب جاری است. فقدان آب‌های سطحی مناسب برای کشت، نامساعد بودن و هوای گرم و بیابانی کویت را از لحاظ کشاورزی سرزمین بسیار فقیری ساخته‌است.

در ادامه به معرفی تعدادی از جاذبه های دیدنی این کشور می پردازیم.

جاذبه های دیدنی کویت

مسجد جامع کویت یک نمونه عالی از سبک معماری اسلامی که بزرگترین مسجد شهر کویت است و اغلب مراسمات رسمی و مذهبی در این مسجد برگزار می شود. مکانی با وسعت ۴۶۰۰۰ متر مربع که رگه هایی از معماری ایرانی نیز در آن به چشم می خورد.

از دیگر جاذبه های دیدنی کویت کاخ سیف متعلق به خانواده سلطنتی است و سقف‌های طلاکاری شده و کاشی‌کاری‌های بی‌نظیر و هنرمندانه‌اش در تمام جهان شناخته شده است. معماری اسلامی در آن کاملا مشهود است. بهترین ویژگی برج ساعت آن است که توسط کاشی های آبی شگفت آور ساخته شده است و سقف ها از طلای خالص پوشیده شده است.

موزه ملی کویت نیز به راستی نمایانگر تاریخ پرشکوه و غنی کویت است. این موزه توسط یک معمار مشهور فرانسوی طراحی شده است تا نمایانگر سنت ها و آداب و رسوم کویت باشد.

یکی دیگر از جاهای دیدنی کویت که در سفر به این کشور نباید از آن غافل باشید تالار آیینه است. این تنها تالار آینه در جهان است که تمام دیوارهای آن کاملا با موزاییک‌های آینه‌ای پوشیده شد‌ه‌اند و تمام این کارها را فقط یک هنرمند انجام داده! این خانه ابتدا به هنرمندان مشهور کویتی به نام خلیفه و لیدیا آل قطان متعلق بود، ولی بعدها لیدیا با استفاده از تکه‌های آیینه و شیشه از آن یک اثر هنری ساخت و آن را به موزه تبدیل کرد.

مرکز خرید خیابان‌ها از چهار بخش تشکیل شده، خیابان اول، خیابان دوم، خیابان پرستیژ و خیابان اصلی، به علاوه یک سوق سنتی و یک کوچه سبک سوهو نیویورک هم از جمله جاذبه‌های این مرکز خرید است. طرح این خیابان‌ها را از روی شنزارهای بیابانی، صخره‌ها و آسمان صحرا الهام گرفته‌اند.

جزیره‌ سبز یکی دیگر از جاذبه‌های کویت است که در سال ۱۹۸۸ کنار ساحل کویت به صورت مصنوعی ساخته شد. این جزیره تقریبا ۷۸۵۰۰۰ متر مربع بوده و اطراف آن را سنگ‌های طبیعی پوشانده است. 

مجموعه رستوران‌ها و تفرج‌گاه‌های مروج بخش خوشمزه سفر است. این مجموعه در ۱۲ کیلومتری جنوب کویت قرار دارد و در اطراف آن باشگاه‌های اسب سواری و شکارگاه‌هایی هستند که قبل از ناهار می‌توانید از آنها هم بازدید کنید. به جز شکار و اسب‌سواری می‌توانید در این مرکز به رالی اتوموبیل رانی و تیراندازی با تیر و کمان هم بپردازید.

اشتراک گذاری خبر :
https://newsqeshm.ir/?p=11218

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + 16 =

تبلیغات