به گزارش پایگاه خبری قشم؛ به نقل از سراج۲۴، حجتالاسلام جواد اسماعیلنیا امام جمعه شهرستان بندرلنگه از کمبود و نبود آب در برخی از روستاها و مناطق این شهرستان گلایه کرد و گفت: متاسفانه، به دلیل کم کاری و یا بی توجهی برخی مسئولان در گذشته، امروز ۲۳ روستا در بندرلنگه از نعمت آب آشامیدنی محروم هستند.
وی با بیان اینکه وضعیت آب در شهرستان بندرلنگه بسیار بحرانی است، خاطرنشان کرد: هم اینک بسیاری از روستاهای این شهرستان از لوله کشی آب محروم و بیش از ۱۳۰ روستا هم با مشکل کم آبی روبهرو هستند. با وجود اینکه برای انتقال آب، طرح آبرسانی محرم به شهرهای حاشیه خلیج فارس، طولانی ترین خط انتقال آب در کشور انجام شده است، اما هم اینک روستاهای هستند که از این طرح محروم ماندهاند و اقدام شایانی در این زمینه صورت نگرفته است.
حجتالاسلام اسماعیلنیا، تصریح کرد: آب، طرح محرم، تا اوایل شهرستان بندر مغان میرسد و از آن منطقه به این سمت عبور نمیکند، مردم این مناطق نه چاه آب دارند و نه طرح محرم به این منطقه رسیده که از نعمت آب برخوردار باشند، راهی جزء نصب آب شیرینکن ندارند، تصفیهکنندهها هم هزینه آن بسیار سنگین است؛ البته نظام جمهوری اسلامی ایران در این زمینه خدمات خوبی برای مردم فراهم کرده و برخی از این نعمت برخوردار هستند. اما تعداد تصفیه کنندهها و تولید آن به میزان محدودی است که این میزان بسیار کمتر از نیاز واقعی آنان است.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح آبرسانی«خط محرم» از سد کوثر در استان خوزستان که به طول ۷۶۰ کیلومتر مربع است، بخش قابل توجهی از مشکل آب آشامیدنی این منطقه بر طرف خواهد شد، خاطرنشان کرد: مردم بندرلنگه همچنان در انتظار اجرای کامل مصوبه دولت مبنی برتامین آب آشامیدنی این شهرستان و روستاهای اطراف آن هستند.
امام جمعه بندرلنگه افزود: سه شهرستان اطراف بندرلنگه در وضعیت مناسب آب آشامیدنی قرار دارند و شهر و روستاهای ما در وضع نامناسبی قراردارند؛ برخی مسئولان با وجود عدم مشکل جدی آب در برخی شهرستان های اطراف چند صد ملیارد تومان بودجه را برای شیرین سازی و انتقال آب در نظر گرفته اند. اما امروز در روستاهای این منطقه میزان کمبود آب در روستاها ۴۰ لیتر بر ثانیه و در شهرها هم ۴۶ لیتر بر ثانیه است.
وی بر تهیه و تولید برخی از مخازن آب برای روستاها تأکید کرد و گفت: امروز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به این مناطق نیاز است که شهرستان توان تامین این اعتبارات را ندارد، بنابراین در شهرستان باید آب را از طریق آب شیرین تامین کرد. البته سایر شهرها از طریق طرح محرم و چاه های آب، آب شرب خود را تهیه میکنند، اما شهرستان بندرلنگه تنها باید از طریق آب شیرینکن این نیاز واقعی را تاأمین کند که به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی برای بسیاری از مردم این امکان فراهم نیست و باید از طریق اعتبارات ملی فراهم شود.