به گزارش پایگاه خبری قشم، محمد محسنی مدیر کل میراث فرهنگی هرمزگان ظهر امروز با اعلام این خبر گفت: تصویب این طرح باهدف حفظ بافت تاریخی بندرکنگ به دلیل ارزشهای معماری سنتی، بومی و فرهنگی آن انجامشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان با اشاره به اینکه تصویب طرح ویژه بندر تاریخی کنگ این امکان را مهیا میسازد که توسعه شهری در این بندر تاریخی کمترین آسیب را به بافت تاریخی منحصربهفرد کنگ وارد کند، افزود: بافت تاریخی بندرکنگ از بافت های پویا وزنده کشور است که در کناره ساحلی خلیجفارس شکلگرفته است.
وی ادامه داد: شرایط اقلیمی نقش به سزایی در نوع شکلگیری این بافت داشته، چراکه بهترین راهحل معماری درگذشته در اقلیم گرم و مرطوب منطقه، جریان هوا در داخل و نیز پیرامون ساختمان است و در بافت قدیم، خانههای زیبایی با بادگیرهای سر به فلک کشیده، از سادهترین شکلها تا مواردی با تزیینات فراوان به چشم میخورد.
محسنی اضافه کرد: در طرح ویژه بندر تاریخی کنگ، ضوابط ساختوساز در محدوده ۱۱۲ هکتاری که در آن بافت تاریخی شهر کنگ و محورهای همجوار آن تعریفشده در اختیار شهرداری و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان قرارگرفته که تعمیرات و هرگونه ساختوساز بر اساس ضوابط اختصاصی این طرح انجام میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان تأکید کرد: از ویژگیهای شاخص این طرح ویژه، الحاق ۱۱۲ هکتار بافت باغ تاریخی ساحلی شهر کنگ است که باوجود ۵ برکه (آب انبار) بزرگ ثبتشده که خود میتواند با اجرا احیاء بافت باغی در مجاورت بافت سکونتی به جاذبههای جدید گردشگری شهر تبدیل شود.
بافت تاریخی بندرکنگ با مساحتی بالغبر ۵۸ هکتار در سال ۱۳۸۱ به شماره ۶۵۳۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.