امروز : ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۵۸

چابهار؛ خنک ترین بندر ایران

منتشر شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۷
چابهار

به گزارش پایگاه خبری قشم، بندر چابهار یکی از شهرهای جنوب خاوری استان بلوچستان است که در کرانهٔ دریای مَکُّران و اقیانوس هند قرار دارد. اسکله آن توانایی پهلوگیری کشتی‌های اقیانوس‌پیما را دارد و از مناطق آزاد بازرگانی ایران به‌شمار می‌رود.

در رابطه با آب‌و هوای منحصربه‌فرد آن، بندر چابهار به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی مدار رأس‌السرطان و مسیر عبور بادهای موسمیِ شبه‌قاره هند، زمستان آب و هوایی نسبتاً گرم دارد و تابستان به‌عنوان خنک‌ترین بندر ایران شناخته می‌شود.

به‌طورکلی آب‌وهوای چابهار طی سال تغییرات کمی دارد و یکی از معتدل‌ترین نقاط آب و هوایی ایران است. به همین دلیل چهار بهار (چهاربهار) نامیده می‌شود.

بندر چابهار در جنوب شرقی ایران است و به دلیل موقعیت راهبردی و دسترسی به آب‌های آزاد از اهمیت ترانزیتی فراوانی برخوردار است، همچنین این بندر علاوه بر موقعیت بازرگانی به دلیل جاذبه‌های تاریخی و طبیعی فراوان و آب‌وهوای مناسبی که دارد همواره و در تمام فصول سال گردشگران بسیاری را از سراسر کشور عزیزمان ایران به خود جذب می‌کند.

جاذبه های دیدنی چابهار

موج فشان

یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد چابهار و ساحل این شهر بندری، وجود حفره‌هایی در کنار صخره‌های ساحلی است که پس از برخورد موج به صخره‌های ساحلی، این حفره‌ها آب را به‌صورت فواره تا ارتفاع ۲۰ متر به هوا پرتاب می‌کنند. دلیل این پدیده بادهای موسمی بخصوص در فصل تابستان است که باعث می‌شود موج آب با شدت به ساحل برخورد کند. معمولاً منطقه دریا بزرگ در مرکز ساحلی چابهار بهترین منطقه و فصل تابستان بهترین زمان بازدید از موج فشان است.

چابهار

بندر تنگ

بندر تنگ در ۸۰ کیلومتری کنارک قرار دارد و به دلیل اینکه محل تلاقی کویر و دریاست بسیار مورد توجه قرارگرفته است. ازجمله دیگر جاذبه‌های این بندر می‌توان به تپه‌های گل‌افشان، ساحل زیبا و اسکله ماهیگیری بزرگ آن اشاره کرد.

چابهار

 

باغ های موز

در شهرستان چابهار به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی باغاتی از میوه‌های گرمسیری وجود دارد که بیش از ۳۸۰۰ هکتار از آن را موزستان تشکیل می‌دهد. گردشگرانی که به چابهار سفر می‌کنند می‌توانند مدتی را نیز به بازدید از این باغ‌های زیبا و منحصربه‌فرد بپردازند. از این باغ‌ها معمولاً در تمام طول سال موز برداشت می‌شود.

چابهار

بندر بریس

بندر ماهیگیری بریس در ۵۵ کیلومتری چابهار قرار دارد. مهم‌ترین جاذبه گردشگری این بندر صخره‌ای است که مشرف‌ به اسکله ماهیگیری بندر است و به ساحل تراسی مشهور است. همچنین از دیگر جاذبه‌های آن می‌توان به ساحل ماسه‌ای خرچنگ‌ها و قایق‌های کوچک ماهیگیری مستقر در بندر اشاره کرد. در بندر بریس صنعت ماهیگیری رونق دارد و انواع ماهی و میگو توسط صیادان محلی صید می‌شود.

چابهار

دریاچه ی صورتی لیپار

این دریاچه زیبا در ۱۵ کیلومتری چابهار، در مسیر گواتر و در دره‌ای صخره‌ای مشرف‌ به کوه قرار گرفته است. نام دریاچه از رنگ صورتی آن گرفته‌ شده است که به دلیل وجود پلانکتون‌های گیاهی در منطقه اطراف دریاچه و وجود مواد آلی و معدنی در آب دریاچه است. علاوه بر پوشش گیاهی خاص، گونه‌های جانوری مانند حواصیل، تیهو و باقرقره نیز در منطقه اطراف دریاچه لیپار دیده می‌شوند.

چابهار

کوه های مریخی

کوه‌های مینیاتوری یا کوه‌های مریخی چابهار، کوه‌هایی با ساختار و شکل خاص در مسیر گواتر هستند. فاصله این کوه‌ها با چابهار حدوداً ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر است. کوه‌های مریخی به دلیل فرسایش خاک و گونه رسوبی خاص، اشکالی شبیه به ناهمواری‌های سطح مریخ ایجاد کرده‌اند و به همین دلیل به این نام مشهور شده‌اند.

از مواد اصلی تشکیل‌دهنده رسوبات این کوه‌ها می‌توان به بقایای جانداران دریایی همراه با ماسه و خاک رس اشاره کرد. رنگ این کوه‌ها، رنگی میان طوسی و سفید است.

چابهار

خلیج گواتر

این خلیج یکی از آخرین نقاط مرزی ایران است و میان دریای عمان و ساحل مکران قرار گرفته است. دریایی آبی و آرام به همراه ساحلی زیبا و بکر در نزدیکی منطقه حفاظت‌شده جنگل‌های حرا جاذبه‌ای منحصربه‌فرد را در مرز کشورهای ایران و پاکستان به وجود آورده است. در سمت ایران رودخانه باهوکلات و در سمت پاکستان رودخانه نهردشت به خلیج گواتر می‌ریزند.

چابهار

جنگل حرای پاکستانی

حرا درختی زیبا و هم نام ابوعلی سینا است (نام علمی آن در کتاب‌های علمی اوی سینا مارینا است) که در مرداب‌های جنوب ایران ازجمله شهرستان چابهار (در ساحل خلیج گواتر) می‌روید. از مشخصات حرا این است که دانه‌اش بر روی درخت مادر رشد اولیه را طی کرده و سپس نهال جوان حاصل از درخت جداشده و به مرداب می‌افتد. درخت حرا برگ‌های همیشه‌سبز، بسیار بادوام و بیضی‌شکلی دارد. ازجمله تفریحات این منطقه می‌توان به قایق‌سواری اشاره کرد.

چابهار

گل فشان

در نزدیکی چابهار پدیده‌هایی طبیعی به نام گل‌افشان وجود دارد که مشهورترین آن‌ها گل‌افشان بندر تنگ است. گِل خروجی از این تپه‌ها که ارتفاع بعضی از آن‌ها به ۵۰ متر می‌رسد به رنگ خاکستری است. این گل به‌صورت سرد است. همچنین گل‌ها هنگام خروج صداهایی شبیه به صدای ترکیدن یک حباب ایجاد می‌کنند.

چابهار

قلعه ی تیس

قلعه تیس یا قلعه پرتغالی‌های چابهار در ۵ کیلومتری چابهار و در روستای تاریخی تیس با قدمتی حدوداً ۲۰۰۰ ساله قرار گرفته است. این قلعه مربوط به دوران اسلامی در محوطه‌ای به ابعاد ۵۴ در ۲۶ متر بر بلندای تپه‌ای قرار دارد و در ساخت آن از آجر، سنگ و گچ استفاده‌ شده است. این قلعه را پرتغالی‌ها برای دفاع از خود هنگام شورش مردم محلی ساخته‌اند.

چابهار

سواحل مکران

سواحل مکران که از جاهای دیدنی چابهار به شمار می‌رود، در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان قرار دارد و در طول دریای عمان گسترده شده است. این ساحل علاوه بر زیبایی‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیاری که دارد،

از نظر جغرافیایی و موقعیت استراتژیکی از موقعیت منحصر‌به‌فردی برخوردار است. این منطقه با داشتن سواحل صخره‌ای، ماسه‌ای و مرجانی بی‌نظیر، همچنین موقعیت عالی برای بازی‌های آبی و ساحلی و از همه مهم‌تر آثار تاریخی و باستانی در کنار دریا می‌تواند یکی از فرصت‌های مناسب برای توسعه گردشگری دریایی در این منطقه باشد.

همچنین ویژگی چشم‌گیرتر آن اتصال مستقیم به اقیانوس است و همین موجب می‌شود کشتی‌های گردشگری از سرتاسر جهان به‌راحتی به آن دسترسی داشته باشند.

چابهار

دکه بازار چابهار

چابهار

دکه بازار چابهار که با نام‌‌های بازار فجر و بازار سنتی چابهار نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی چابهار به شمار می‌رود و خیابانی مملو از دکه‌ها و دست‌فروش‌ها است. در این بازار انواع صنایع‌ دستی و محلی سیستان از جمله زری‌دوزی، حصیر، حنا، زیورآلات سنتی، پارچه‌های رنگی و داروهای گیاهی یافت می‌شود.

اشتراک گذاری خبر :
https://newsqeshm.ir/?p=5336

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 7 =

تبلیغات