یحیی میرزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان امروز اظهار داشت: دستگاه سنجش آلایندههای هوا که در مرکز بهداشت استان هرمزگان نصب شده است، توانایی پایش لحظهای غلظت ذرات هوا را دارد.
وی افزود: این دستگاه قادر است ذرات معلق در هوا با قطر ۱۰ میکرون و ۲.۵ میکرون را اندازهگیری کند.رئیس مرکز بهداشت استان اعلام کرد: بازرسین بهداشت محیط این معاونت، در شرایطی که هشدارهای هواشناسی مبنی بر ناپایداری شرایط جوی صادر میشود، میزان گرد و غبار را بهصورت لحظهای رصد میکنند.
دکتر میرزاده با اشاره به اینکه شاخص کیفی هوای استان طی چند روز گذشته در وضعیت ناسالم و آلوده قرار داشته، گفت: ضروری است اقدامات پیشگیرانه، خودمراقبتی و رعایت توصیههای بهداشتی در مواجهه با شرایط هوای ناسالم، در دستور کار مردم قرار گیرد.
وی با توضیح شاخصهای کیفیت هوا، بیان کرد: اگر شاخص کیفیت هوا بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ باشد، هوا برای گروههای حساس (از جمله بیماران قلبی، سالمندان، کودکان و زنان باردار) ناسالم است و به رنگ نارنجی نمایش داده میشود.اگر شاخص کیفیت هوا بین ۱۵۱ تا ۲۰۰ باشد، هوا برای تمامی گروهها ناسالم بوده و به رنگ قرمز نمایش داده میشود.
اگر شاخص کیفیت هوا بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ باشد، هوا برای تمامی گروهها بسیار ناسالم است و به رنگ بنفش نمایش داده میشود.در صورتی که شاخص کیفیت هوا از ۳۰۰ فراتر رود، وضعیت خطرناک برای تمامی گروهها اعلام میشود و به رنگ قهوهای نمایش داده میشود.
توصیههای بهداشتی به شهروندان
توجه به ماندگاری شرایط آلودگی هوا در سطح شهر بندرعباس، توصیه میشود افراد دارای بیماریهای خاص، سالمندان، کودکان و زنان باردار از حضور در مراسمها و تجمعات در فضای باز، از جمله پارکها و سواحل، خودداری کنند. همچنین به سایر شهروندان نیز توصیه میشود که در صورت حضور در فضای باز، حتماً از ماسک و عینک مناسب استفاده کنند.