به گزارش پایگاه خبری قشم، امید مهدوی مجد، دادستان جزیره قشم، در نامهای به دکتر مسرور، دبیر مناطق آزاد کشور، مشکلات و چالشهای مهم این جزیره را با تاکید بر وظایف شرعی و قانونی خود بهعنوان نماینده حقوق عامه مطرح کرد و خواستار رسیدگی و پیگیری این مسائل شد. او با اشاره به اینکه قشم با وجود وسعت و پتانسیلهای فراوان، همچنان با مشکلات متعدد روبرو است، مواردی را به شرح زیر به دکتر مسرور انتقال داد:
سلام و درود خدمت دکتر مسرور و ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت و عاقبت به خیری حضرتعالی و تیم تحت امر شما را از درگاه احدیت خواستارم. مهدوی مجد هستم دادستان جزیره قشم و غرض از مزاحمت: به نمایندگی از مردم و در راستای حقوق عامه تعدادی از مشکلات منطقه ازاد قشم را خدمت شما عرض میکنم هر چند که قطعا شما مطلع هستید ولیکن در راستای وظیفه شرعی و قانونی و جایگاه نمایندگی حقیر که با افتخار سمت خادمیت مردم جزیره را دارم ارسال تصدیع مینمایم.
قشم دارای شش شهر و شش شهرداری و بزرگترین جزیره خاور میانه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند که اهم آنها:
۱- اجرایی نشدن وعده پل خلیج فارس تاکنون: اولین مطالبه عمومی مردم در خصوص پل خلیج فارس که تا کنون قولهای روزشمار به سال شمار رسیده است ولیکن اجرایی نشده و در صورت افتتاح سبب توسعه همه جانبه و بین المللی جزیره قشم خواهد شد.
۲- کمبود آب: جزیره طبق تعریف علمی یعنی جایی که اب ان را احاطه کرده ولیکن هنوز مردم ما و روستاییان جزیره پنجاه روز یکبار ابگیری میکنند و بعضا با تانکر ابرسانی میشود که آن هم هزینه بسیار بالایی دارد.
۳- ناایمن بودن جاده ها و قربانیان زیاد: جزیره قشم جزیره جهانی گردشگری ست و مردم جهت گردش با خودرو خود به مسافرت میآیند جهت گردش ولیکن به علت نا ایمن بودن جاده ها بیشتر فوتی های ناشی از تصادفات است متاسفاته امار فوتی ناشی از تصادف بسیار بالاست.
۴- حضور گسترده اتباع: بیش از ۲۰ هزار نفر تبعه خارجی در قشم سکونت دارند، که باعث ایجاد مشکلات کمبود مسکن، گرانی اجاره و ناامنی و ارتکاب جرائم خشن و اشغال بازارهای جزیره شده است.
۵- عدم تناسب امکانات با جمعیت قشم (در نظر نگرفتن جمعیت شناور و گردشگر و اتباع): حسب شمارش تعداد جمعیت قشم در سال ۹۵، صد و پنجاه هزار نفر ثبت شده ولیکن ایام تعطیل تا هشتصد و پنجاه هزار نفر میرسد که امکانات در نظر گرفته جمعیت شناور محاسبه نشده و از لحاظ زیر ساخت، بودجه، سهمیه سوخت و آرد و امکانات بهداشتی کمبود به وجود میآید و در پزشک قانونی (یک نفر) هم در نظر گرفته نشده.
۶- ایجاد شهرک شیلاتی به دور از مناطق مسکونی: بوی نامطبوع شرکتهای تولیدی پودر ماهی که مشکلات تنفسی برای مردم به وجود آورده است. سوزا، بخشی در قشم هست که سرانه ایجاد شرکتهای شیلاتی رعایت نشده، در یک بخش ده هزار نفری ۶ شرکت شیلاتی در نظر گرفته شده که بوی نامطبوع ان نفس مردم را گرفته بماند که بعضا ضوابط محیط زیستی هم رعایت نشده است.
۷- نبود پلاژ در قشم: علت مسافرت مردم به جزیره نعمت خدادادی دریاست ولیکن پلاژی وجود نداره که مردم علی الخصوص خانم ها به راحتی استفاده کنند.
۸- دو گانگی حاکمیتی: اختلاف اجرایی، تئوری، سلیقگی و یا هر مورد دیگر سبب ضرر هم به دولت از جهت اینکه هر اداره دو تا وجود دارد (فرمانداری و مدیر عامل منطقه ازاد) امکانات زیرساختی و ساختمانی ادارات، منابع انسانی دوتا دوتا، که سبب ضرر دولت هست و ضرر مردم هم مثلا گاها در کیس واحد محیط زیست دو نظر مختلف دارند و دود آن به چشم مردم میرود. محیط زیست منطقه مجوز داده ولیکن محیط زیست فرمانداری آن را خلاف ضوابط زیست محیطی دانسته، تفاوت سیاه و سفید و…
۹- اولویت در واگذاری اراضی و امتیازها بایستی با اولویت مردم بومی باشد ولیکن اقامتگاههای بومگردی متعلق به غیر بومیان میباشد که نه تنها باعث توسعه فرهنگ بومیان بین مردم نمیشود بلکه فرهنگ مهمانان را غلبه میکند.
۱۰- هزینه مردم قشم جهت ورود به خانه در قشم: اسکله ورودی به جزیره چه با خودرو و چه با اتوبوس دریایی مردم برای ورود به جزیره و خانه خود پول پرداخت میکنند، در قسمت اتوبوس دریایی که اصلا حقوق قشموندان رعایت نشده است نیاز به توضیحات حضوری و تشریح هست و مردم جزیره با اشخاصی که برای مسافرت امده اند فرقی ندارند.
۱۱- کمبود امکانات بهداشتی و پزشکی: چه زیر ساختی چه منابع انسانی اصلا در شان جزیره نیست و بسیاری از قشموندان برای درمان به سایر استانها مثل تهران، یزد، شیراز و کرمان و … سفر میکنند که بعضا متاسفانه در این مسیر جان خود را از دست داده اند.
۱۲- بررسی وضعیت فرودگاه قشم: فرودگاه بین المللی قشم نیاز به بازسازی و بازنگری اساسی در خصوص دیوار فرودگاه دارد و دستور ویژه میطلبد.
۱۳- نبود بسته های تشویقی: در خصوص فعالین اقتصادی وتجاری یا اینکه جهت برقرار ماندن متخصصین و معلمان با تجربه و کارمندان، گرانی مسکن و اجاره مسکن سبب شده که متخصصین و کارمندان و معلمان و یا
شخصی که رابطه کاری در قشم دارد انگیزه ماندن نداشته باشد و هیچ بسته تشویقی و یا عدم پرداخت مالیات و… وجود ندارد.
۱۴- انتن دهی مخابراتی: برخی از روستاهای قشم انتن دهی ندارند.
۱۵- نبود ناوگان شهری عمومی در جزیره: به عنوان مثال کرایه کسی که از بخش غربی جزیره به شهرستان قشم برود و ۱ میلیون تومان آب میخورد.
۱۶- نبود امکانات آتش نشانی و امکان متناسب جهت خاموش کردن آتش در ارتفاعات ساختمانی.
کمبود سیلندر گاز و گرانی آن که مردم و هتلداران نگرانی زیادی در این خصوص دارند.
۱۸- مشکلات پستی مردم که با قوانین گمرکی مطابقت ندارد و لا ینحل مانده است و بسته های مردم جهت ارسال نگیم ممنوعیت بعضا محدودیت دارد هر چند که آن طرف قضیه افراد سو استفادگر هم باید از تخلفات انها پیشگیری کرد که میطلبد ساماندهی شود و بسته های اینترنتی هم به مشکل خوردند و زیادند از اینگونه مشکلات که در حوصله تقریر نیست.
۱۹- نبود زیر ساخت اساسی در بازار قدیم قشم و درگهان جهت پیشگیری از وقوع خسارت های قهری شامل سیل و اتش سوزی و همچنین عدم پایان کار بسیاری از مجتمع ها تجاری که در حال فعالیت هستند.
۲۰- حفاظت اراضی در قشم: طلای جزیره زمین جزیره است که اداره مخصوص جهت حفاظت از اراضی نیازمنده است با منابع انسانی و امکانات مربوطه که تقویت شود و در زمین خواری پیشگیری شود نه اینکه بعد ساخت غیرمجاز بخواهیم درمان کنیم به نظر پیشگیری بهتر از درمان است.
۲۱- اداراتی که لازم نیست دو تا دو تا داریم و اداره که خلا ان مشهود است مثل حفاظت اراضی.
و خیلی موارد دیگر از جمله عدم دسترسی مردم به میدان میوه تره بار و گرانی میوه که انشالله با همت مضاعف شما مشکلات مردم حل شود.