به گزارش پایگاه خبری قشم؛ محمد صدیق ارم اظهار کرد: این گروه ها شامل؛ یک اکیپ ثابت و ۶ اکیپ سیار است و کارشناسان دامپزشکی قشم در این قالب یک روز قبل از آغاز عید سعید قربان در سطح این جزیره در محل های مجاز عرضه دام مستقر شده و با معاینه دامهای نذری به مردم خیر در خرید دام سالم کمک میکنند.
وی ادامه داد: این گروه ها از ساعت ۶ صبح تا ۲۰ شب آماده خدمات دهی هستند و کشتارگاه دام قشم نیز از ساعت ۶ صبح تا ۲۰ شب روز دوشنبه ۲۸ خرداد ماه مصادف با عید قربان این خدمات را ارایه می دهند.
رییس اداره دامپزشکی قشم توضیح داد:با توجه به اهمیت بازرسی قبل و هنگام کشتار دام های قربانی و تمایل عمومی مردم، بازرسان به هنگام ذبح دام حضور خواهند داشت.
ارم اضافه کرد: برای ذبح احشام عید قربان تعداد ۱۰ دکتر دامپزشک ناظر، تعداد سه بازرس بهداشت گوشت و تعداد یک نفر روحانی ناظر ذبح شرعی ساماندهی شده اند.
وی خاطرنشان کرد: در زمان ذبح قربانی، باید افراد از عینک و دستکش استفاده کنند و پس از آن باید گوشت قربانی به مدت ۲۴ ساعت و امعا و احشام به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود.
عید قربان در تقویم قمری برابر با روز دهم ماه ذی الحجه است که در سال ۱۴۰۳ شمسی مصادف با بیست و هشتم خردادماه است.
عید سعید قربان در حقیقت جشنی جهت بزرگداشت اخلاص عمل و تزکیه نفس حضرت ابراهیم در برابر امر خداوند و سپاس و قدردانی از خداوند متعال برای صیانت جان حضرت اسماعیل علیه السلام است.
قربانی کردن دام از سوی حاجیان و کسانی که در این روز نظر دارند از آیینهای عید سعید قربان است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.