دکتر یاسر مرادی گفت: پشه آئدس که بهطور خاص ناقل بیماریهایی مانند تب دنگی، زیکا و چیکن گونیا است، در فصلهای پاییز و زمستان بدلیل شرایط آب و هوایی در شهرستان قشم، بهویژه در مناطق شهری به سرعت گسترش می یابد.
دکتر یاسر مرادی بهسازی محیط، را کلید طلایی مبارزه با این پشه مهاجم دانست وافزود: برای مقابله با رشد و تکثیر پشه آئدس، علاوه بر بهسازی محیط، اقدامات آموزشی، مراقبت حشرهشناسی و مراقبت انسانی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: در راستای مراقبتهای انسانی، تاکنون ۷۹۰ نفر از افراد مشکوک به بیماری تب دنگی تحت نمونهبرداری و مراقبتهای پزشکی قرار گرفتهاند.
مدیر شبکه بهداشت حفاظت فردی را یکی از مؤثرترین راههای پیشگیری از بیماریهای منتقله از گزش پشه آئدس بیان کرد و افزود: پوشیدن لباس های رنگ روشن و بلند، استفاده ازاسپری و کرم بدن دافع حشرات و نصب توری پنجره و درب منزل، از موارد حفاظت فردی است.
وی همچنین از شهروندان خواست با جمع آوری ظروف بلااستفاده، تخلیه ظرف آب زیر کولر، حذف زیر گلدانی در محیط خانه ،حیاط و محل کار، که باعث تجمع آب می شود، از ایجاد مکانهای مساعد برای تکثیر پشه آئدس جلوگیری کنند.
جلسه شورای سلامت با حضور معاون سیاسی فرماندار، مدیر و معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، کارشناسان و اعضای شورای سلامت در فرمانداری با موضوع وفور پشه مهاجم آئدس در سطح شهر و اقدامات مقابله با آن برگزار ومصوبات جلسه در دستور کار قرار گرفت.