رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان، معاونین پژوهشی و غذا و دارو دانشگاه، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه و جمعی از مدیران و کشاورزان استان در این نشست حضور داشتند.
حجت الاسلام سیدعباس تقوی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای هرمزگان گفت: خداوند در آیهای از قرآن کریم میفرمایند که «یا أیّها الرّسل کلوا من الطّیّبات واعْملوا صالحًا ۖ إنّی بما تعْملون علیمٌ». به این معنا که اى فرستادگان ما، از [غذاهاى] پاکیزه بخورید و کارهاى شایسته نمایید.
وی با بیان اینکه رفتار شایسته و سالم تابعی از یک سفره پاک و منزه است، افزود: یکی از نشانههای عنایت خدا به مستضعفان رزق پاکیزه است. قدرت و سرآمدی در امنیت غذایی سالم است و این نماد لطف ویژه خداست.
حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: اگر علم و عقل و انصاف را در حد اعلا در تامین سفره مردم به کار بگیریم، نباید شاهد گرفتاری در حوزه سلامت و امثال آن در جامعه باشیم.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: اگر مطالعاتمان درمورد غذای سالم باشد، لازم نیست وقتمان را برای تولید داروی بیماریهایی که در اثر غذای ناسالم ایجاد میشود به کار بگیریم.
وی با تاکید بر اینکه زندگی خوب در گرو سفره پاک و منزه است، افزود: رابطه تنگاتنگی بین پاکیزگی و حلال بودن است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم.
در بخش دیگری از این نشست، دکتر علی رحیمی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن تشکر از کشاورزان گفت: غذای سالم میتواند به سلامت عمومی منجر شود و نیاز به دارو را کم کند.
وی افزود: استان هرمزگان در زمینه صادرات محصولات کشاورزی در کشور نمونه است و هیچ نمونه صادراتی که مورد تایید قرار گرفته از کشور مقصد برگشت نخورده است.
دکتر رحیمی اظهار کرد: کشاورزان در خط اول تولید محصولات غذایی قرار دارند و وظیفه ما در معاونت غذا و دارو تایید امنیت و سلامت این مواد غذایی است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: کشاورزان با تهیه غذای سالم، در تامین غذای جمعیتی که قرار است آینده کشور را بسازند نقش بسزایی دارند.
دکتر پژمان شاهرخی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با تاکید بر اهمیت سلامت غذایی در سلامت آحاد جامعه گفت: اهمیت امنیت غذایی میطلبد که شاهد اجرای صحیح استانداردهای لازم مطابق با دستورالعملهای ابلاغی و همچنین نظارت و پایش دقیق بر اجرای این استانداردها باشیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته در معاونت غذا و داروی دانشگاه، شاهد افزایش کیفیت و امنیت غذایی و درنتیجه افزایش سلامت مردم در استان باشیم.
همچنین مهندس آذر بنگلی، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی در این نشست گفت: پس از ابلاغ سند ملی امنیت غذایی و پیرو ابلاغ برنامه طرح ارتقا سلامت هشت محصول کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با محوریت دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی تصمیم گرفته است که کار بر روی این طرح را برعهده بگیرد.
دکتر علی حیرانی، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت نیز درباره ایمنی محصولات کشاورزی، سلامت خاک، سلامت آب، سموم مجاز دفع آفات نباتی و قانونهای وضع شده در این رابطه، مباحثی را مطرح کرد.
در پایان این مراسم از کشاورزان نمونه استان تقدیر به عمل آمد.