به گزارش پایگاه خبری قشم، شهرستان میناب در سال ۱۳۳۹ تأسیس شده، کد تقسیماتی آن ۱۳۴ و مرکز این شهرستان، شهر میناب است.
جمعیت شهرستان میناب طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، برابر با ۲۵۹٬۲۲۱ نفر بودهاست.
از دشت میناب با نام پیشین هرمز کهنه یاد شده و از دیرباز تاکنون به نامهای منا، مناب، مناو، مینا، میناو، مینو، هرمز، هارموز، آرموز … نیز خوانده شدهاست. قدیمیترین نامی که در کتب تاریخی و در زمان هخامنشی از میناب برده شده شهر اورگانا ORGANA بودهاست.
میناب را به دلیل نزدیکی با دریا و وجود رودهایی در پیرامون آن، «میان آب» نیز گفتهاند، که اندکاندک به میناب تغییر یافتهاست. واژه میناب، در گذشته به جهت شفافیت آب رود میناب، مینا آب بوده، که به مرور زمان و به دلیل دگرگونی، حرف «آ» از بین رفته و به شکل میناب درآمده است.
در ادامه به معرفی تعدادی جاذبه های دیدنی این شهرستان میپردازیم.
جاذبه های دیدنی میناب
نام اصلی این مکان قلعه هزاره است که مردم بومی میناب آن را به قلعه بیبی مینو میشناسند. اهالی میناب اعتقاد دارند شهر میناب را دو خواهر به نامهای بیبی مینو و بیبی نازنین ساختند و در این قلعه زندگی میکردند. قلعه هزاره تنها بنای تاریخی شهر میناب است. این قلعه در زمان قاجار از مرکزهای حکومتی بوده اما اکنون تبدیل به ویرانه شده است.
تالاب بینالمللی تیاب از مهمترین اکوسیستمهای جنگلی ایران است. وجود درختان حرا و مانگرو علاوهبر زیبایی محیط مناسبی برای زیستگاه جانوران گوناگون ایجاد کردهاند. تالاب تیاب زیستگاه پرندگان مهاجر و ماهیهای بسیاری است. همچنین در این منطقه لاروها به خوبی رشد میکنند. به دلیل اهمیت زیستمحیطی این تالاب جزو منطقههای حفاظت شده قرار گرفته است. در روزهای خنک بهار این تالاب مکان مناسبی برای قایقسواری و تماشای طبیعت چشمنواز تیاب است.