به گزارش پایگاه خبری قشم، این جزیره از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمیر و قسمتی از شهرستان بندرلنگه، از شمالشرقی به جزیرهٔ هرمز، از شرق به جزیره لارک، از جنوب به جزیره هنگام و از جنوبغربی به جزایر تنب بزرگ و کوچک و بوموسی محدود میگردد.
جمعیت شهرستان قشم طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، برابر با ۱۴۳٬۱۰۲ نفر بودهاست.
زبان اصلی مردم قشم فارسی با گویش بندری است. گویش قشمی از ترکیب لهجه فارسی بندری، عربی، هندی و دیگر زبانها تشکیل شده با گویش جزیرتی صحبت میکنند.
مردم جزیرهٔ قشم (بومیان) متشکل از مسلمان پیرو مذهب تسنن (شافعی) و شماری از مهاجران اهل تشیع از دیگر نقاط ایران هستند.
قشم در گروه سرزمینهای گرم و خشک قرار میگیرد و این در حالی است که رطوبت نسبی هوا در قشم بالاست.
نان تُمُشی، نوعی نان محلی بسیار نازک است که در قشم آن را با سسهای مخصوصی ازماهی درست شده به نام مهیاوه و سوراغ میپزند. در این نان تخم مرغ و پنیر میریزند که همزمان با نان میپزد. نوشیدنی مخصوص قشم چایی شیر است. خورش قلیهماهی، هَوآری ماهی، هَوآری مرغ، هَوآری گوشت، زیبُن هَوور، زیبُن میگ، زیبُن، حَلا ماهی، هلیم گندم، مُفَلک، چِنگال، ماهی سور، کُلمبا، ماهی برشته، نان رِخته و نان بآدی از جمله غذاهای رایج در قشم است.
در ادامه به معرفی تعدادی جاذبه های دیدنی این شهرستان میپردازیم.
جاذبه های دیدنی قشم
یکی از بینظیرترین جاهای دیدنی قشم دره ستارگان است. دره ستارگان مجموعهای از کوهها، درهها و صخرههاست. به مرور زمان این کوهها و صخرهها بر اثر بارش باران، وزش باد و… تغییر کرده است. این تغییر باعث به وجود آمدن اشکال متفاوت در بین کوهها و صخرهها شده است. شکلهایی که گاهی اوقات با کمی تصور به موجودات عجیب و غریب و حیوانات شبیه میشوند.
تنگه چاهکوه هم از دیگر جاهای دیدنی جزیره قشم است. این پدیده طبیعی همان طور که از نامش پیداست مجموعهای از کوه و صخره است که در بین آن چاههای متعدد وجود دارد. چاههایی که از لحاظ عمق با هم متفاوت هستند.
یکی دیگر از مکان های دیدنی قشم غار نمکدان است. این غار بسیار زیبا و شگفتانگیز است. با ورود به غار با قندیلهای زیبا و خارقالعاده نمک مواجه خواهید شد. علاوه بر این لایههای روی هم نمک صحنههای چشمنوازی به وجود آورده است. لایههایی که از قدمت بسیار طولانی این غار حکایت دارد.