به گزارش پایگاه خبری قشم، شهرستان بردسیر در تقسیمات جدید کشوری ایران که در زمان رضا شاه پهلوی شکل گرفت، یکی از بخشهای شهرستان بم بود. به تصویب هیئت وزیران در یازدهم تیر ۱۳۲۴ بخش بردسیر از بم جدا و جزء شهرستان سیرجان شد.
مرکز شهرستان بردسیر در ۵۵ کیلومتری شهر کرمان و در مسیر محور سیرجان به کرمان قرار دارد.
جمعیت شهرستان بردسیر بنابر سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۸۱،۹۸۳ نفر بودهاست.
اکثریت مردم بردسیر، مسلمان و شیعه دوازده امامی میباشند و ارادت خاصی نسبت به اهل بیت دارند.
زبان اغلب مردم این شهر، فارسی با لهجه کرمانی میباشد.
آب و هوای بردسیر معتدل کوهستانی است که زمستانهای سرد و تابستانهای ملایم دارد. در بردسیر بادهای موسمی و فصلی میوزد.
کشاورزی شهرستان بردسیر شامل کاشت گلهای محمدی و میوه جات سردسیری است علاوه بر این کاشت زعفران نیز در این شهر کاشته میشود.
از جمله مهمترین صنایع دستی این منطقه میتوان به قالی بافی، گلیم بافی وپته دوزی و چادر شب اشاره کرد.
در ادامه به معرفی تعدادی جاذبه های دیدنی این شهرستان میپردازیم.
جاذبه های دیدنی بردسیر
ارگ بردسیر این اثر در مرکز شهر بردسیر و روبروی مسجد جامع، که خود نیز از آثار قدیمی است، قرار دارد. مساحت آن بیش از ۲۳۰۰ متر مربع میباشد که بطور میانگین ۸ متر بالاتر از سطح خیابان است. قدمت این ارگ به بیش از ۳۰۰ سال قبل میرسد.
قلعه دیو مربوط به دوره ی هخامنشیان است . این قلعه که با کمک از کوه کنار خود تشکیل شده است احتمالا از این ارتفاع بلندتر بوده ،که به مرور زمان تخریب شده است.
دریاچه تُرشاب یکی از دریاچههای استان کرمان است که در ۱۳ کیلومتری جنوب شهرستان بردسیر و در نزدیکی روستای ترشاب قرار دارد. این دریاچه فصلی از ذوب برفهای ارتفاعات و همچنین رودخانه فصلی آب بخشا تغذیه شده و در فصول گرم سال خشک میشود.
رودخانه چاری از ارتفاعات شیرینک چهارطاق سرچشمه میگیرد و در شهرستان بردسیر جریان مییابد و در نهایت به دشت باغین میریزد. این رودخانه در اواخر زمستان و اوایل بهار طغیان میکند ولی در بیشتر سالها در تابستان بیآب میشود.