به گزارش پایگاه خبری قشم؛ به نقل از تسنیم از بندرعباس، یکی از گلایههایی که همواره مردم هرمزگان آن را در دل خود میپروانند کمبود زیرساختهای آموزشی چه از لحاظ سختافزاری و چه از لحاظ نرمافزاری است، مسئلهای که نماینده عالی دولت در استان هرمزگان چندین بار در کنار مسئله آب آن را اصلیترین دغدغه خود در هرمزگان بیان کرده و به صراحت گفته است در سالهای خدمتش در هرمزگان تلاش خواهد کرد وضعیت آموزشی این استان را به وجه مطلوب برساند.
البته آمار و ارقام در بحث سرانه آموزشی هرمزگان وضعیت مطلوبی را نشان میدهد چنانچه طبق اعلام معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در سال ۹۹ سرانه آموزشی در استان هرمزگان ۵.۵۵ مترمربع بالاتر از میانگین سرانه کشوری است اما این مسئله به معنای کافی بودن این امر نیست چرا که در این آمار میزان مدارس فرسوده و خطرناکی که هم اکنون بالاجبار از آنها استفاده میشود هم قرار دارد.
در استان هرمزگان چندین سال است که نهضت مدرسهسازی با مشارکت دولت و خیرین مدرسهساز آغاز شده است و باید بگوییم که فقط در سال ۹۹ حدود ۶۳۷ کلاس درس در قالب ۱۵۶ فضای آموزشی احداث و تحویل آموزش و پرورش استان شد.
اما با تمام این عملکردهای خوبی که در این سالها در هرمزگان انجام شده است طبق اعلام مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس این استان بیش از ۵۰۰ فضای آموزشی استان غیراستاندارد است.
مدیرکل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس هرمزگان با اشاره به اینکه بیش از ۷۰۰ خیر هرمزگانی در ساخت و توسعه فضاهای آموزشی استان مشارکت دارند گفت: جهاد مدرسهسازی با مشارکت خیرین این استان در حال انجام است.
سیدفخرالدین هاشمی با بیان اینکه ایجاد عدالت و فراهم کردن زیرساختهای آموزشی برای دانشآموزان یکی از اولویتهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است اظهار داشت: عملیات اجرایی ۸ پروژه در قالب ۵۴ کلاس درس با زیربنای ۷ هزار و ۸۵۶ مترمربع وبا اعتبار مشارکتی ۶۵ میلیارد تومانی خیرین مدرسهساز بومی شهرستانهای بندرلنگه، بندرکنگ، سیریک، میناب، بندرعباس و جزیره قشم در هفته گذشته آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه توسعه باید از آموزش و پرورش آغاز شود، افزود: ساخت مدارس، پیش نیاز اشتغال و توسعه پایدار کشور بوده و وجود خیرین مدرسهساز میتواند در این راستا کمکهای شایان توجهی کند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان هرمزگان ادامه داد: جهاد مدرسهسازی با مشارکت خیرین این استان در حال انجام بوده و اقدامات این اداره کل در مدرسهسازی جهادگونه است.
هاشمی همچنین با بیان اینکه جهاد مدرسهسازی در استان هرمزگان برای گسترده شدن چتر عدالت آموزشی همچنان ادامه دارد، ابراز داشت: شاخص رشد و تعالی جامعه از توجه به جایگاه آموزش و پرورش نشأت میگیرد و این نهاد یکی از ارکان مهم توسعه در جامعه محسوب میشود و توجه به زیرساخت فضاهای آموزشی توسعه همهجانبه را فراهم خواهد کرد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان با تاکید بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ غنی مدرسهسازی بین جوانان و نوجوانان استان عنوان کرد: مشارکت نوجوانان و جوانان در امر مدرسهسازی، به تداوم هر چه بیشتر نهضت مدرسهسازی خیرین کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: فضای آموزشی مناسب زمینهساز تربیت نیروی انسانی موفق بوده که امید است با نگاه ویژه دولت و حضور بیش از پیش خیرین این مهم مانند ادوار گذشته در هرمزگان محقق شود.
هاشمی همچنین با بیان اینکه در هفته گذشته در راستای جهاد مدرسهسازی در استان عملیات اجرایی هشت پروژه آغاز شده است، افزود: آیین کلنگزنی مدرسه مرحومه آمنه فردیپور اشکنانی در بندر لنگه با زیربنای ۲۰۰۰ مترمربع در قالب ۱۲ کلاس درس و مدرسه فاطمیه در بندر کنگ با زیربنای ۱۸۰۰ مترمربع در قالب ۹ کلاس انجام شد.
وی ادامه داد: کلنگ مدرسه ۱۰۰ درصد خیری هلدینگ گسترش انرژی پاسارگاد در روستای زینبی قشم در قالب ساختمان آموزشی ۷۰۰ مترمربع با ۶ کلاس درس به همراه دیوار و محوطه و سالن ورزشی با زیربنای ۱۳۸۰ مترمربع به صورت ۱۰۰ درصد خیری نیز در هفته گذشته به زمین زده شد.
هاشمی تصریح کرد: تفاهمنامه احداث فضای آموزشی ۶ کلاسه با زیربنای ۳۰۴ مترمربع در شهر فین و مدرسه ۳ کلاسه با زیربنای ۱۶۸ مترمربع در روستای دشت از توابع بخش فین که از مناطق زلزلهزده فین بوده نیز با اتاق بازرگانی هرمزگان منعقد شده است.
وی همچنین در پایان خاطرنشان کرد: آغاز عملیات اجرایی مدرسه مشارکتی ۶ کلاسه حضرت ولیعصر(عج) شهرستان میناب با زیربنای ۴۲۰ مترمربع و دبیرستان متوسطه اول روستای بریزگ بخش بیابان شهرستان سیریک به همت خیر نیک اندیش موسی دادی با زیربنای ۳۸۴ مترمربع درقالب ۶ کلاس از دیگر پروژههایی است که در هفته گذشته عملیات اجرایی آن آغاز شده است.