به گزارش پایگاه خبری قشم، شهرستان رودان که در شرق هرمزگان قرار گرفته، از شمال به فاریاب، از شمالشرقی به کهنوج،از شمال غربی به حاجی آباد ، از شرق به منوجان ، از جنوب و جنوب غربی به میناب و از غرب به بندرعباس محدود میشود.
براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان رودان ۱۲۴٬۵۲۲ نفر است.
گویش مردم رودان یکی از گویش های زیرسویی زبان اچمی است.
رودان در قدیم به نام «رودکان» معروف بوده و وجه تسمیه آن، وجود رودخانههای متعدد و پرآب است. آب و هوای این منطقه گرم و خشک است و زمستانی معتدل و تابستانی گرم دارد.
از صنایع دستی این شهرستان می توان به سفالگری، حصیر بافی، شک بافی، خوس دوزی، بادله دوزی و سوزن دوزی اشاره کرد.
به دلیل شرایط خاص آب وهوایی و خصوصیات اقلیمی، غذاهای محلی رودان بسیار متنوع است.
غذاهایی که با گوشت درست میکنند (گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و میگو):
قلیهماهی، ماهی برشته، مهیاوه، سوراغ، هواری، کاتخ (آبگوشت) قبولی، دوپیازه، هوگرمو، کباب آردی، نیمرو، هوجشن، دالک گندم، قلیه بادمجان، خورش سبزی، فسنجان، دم کش ماهی، تاس کباب، کوکوماهی، کتلت، کوفته و…
غذاهایی که از حبوبات و خرما درست میکنند:
رنگینه، چنگال، کلمبا، مقلک، جلابی، کنگ شانه زده، کنگ سه روزه، اشکوته، کنگ جوشانده، خرماشیره، خرمالکی، خرما مالیده، کپنگ، سیسوک، جازگ، آش گندم.
در ادامه به معرفی تعدادی جاذبه های دیدنی این شهرستان میپردازیم.
جاذبه های دیدنی رودان
آبشار کرون در نزدیکی شهرستان رودان در استان هرمزگان واقع است. این منطقه یکی از مهمترین اماکن گردشگری شهرستان رودان به شمار میآید. پوشش گیاهی در این منطقه تابع شرایط آب و هوایی است و مهمترین پوشش این منطقه خرما و مرکباتی از قبیل لیمو و پرتقال می باشد که جلگه ها و دشت های وسیعی را دربرگرفته است.
آبشار سیکم در منطقه کوهستانی باد افشان در ۲۷ کیلومتری در مسیر جاده رودخانه رودان واقع میباشد. کوه یکی از جاذبههای طبیعی این منطقه است و آبشارش بعد از چند سال خشکسالی و کم آبی، با بارندگیهای اخیر جانی تازه به خود گرفته و آب در آن روان شده است. یکی از پر آبترین آبشارهای منطقه رودان محسوب میگردد.