امروز : ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۹:۱۶
صفحه نخست | اجتماعی | دفتر مستقل اتحادیه آبزیان استان هرمزگان افتتاح شد

دفتر مستقل اتحادیه آبزیان استان هرمزگان افتتاح شد

منتشر شده در ۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۱۳
مستقل

به گزارش پایگاه خبری قشم؛ به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی هرمزگان، رییس اتحادیه آبزیان استان هرمزگان در حاشیه افتتاح این دفتر اظهار داشت: این اتحادیه ۱۲ سال پیش در استان راه اندازی شده است که با حمایت های اتاق بازرگانی هرمزگان به ویژه ریاست اتاق امروز صاحب دفتر مستقل و در خور شان فعالان اقتصادی این حوزه شد.

وی افزود: فضای بسیار خوب و گسترده ای برای چشم انداز تولید ۲۰۰ هزار تن میگو و ۵۰ هزار هکتار زیر کشت و همچنین ۲۰۰ هزار تن ماهی پرورشی در قفس و ماهی خاوریاری، تیلاپیا، تحقیق و برنامه ریزی برای تولید صدف و خرچنگ و سایر محصولات دریایی در استان فراهم شد.

رئیس اتحادیه آبزیان و پرورش دهندگان استان هرمزگان گفت: از آنجایی که این یک زنجیره تولید ارزش است، می بایست تمامی بخش ها در این زنجیره ارزش باهم کار کنند. اتحادیه نیز در این زمینه سعی کرده تجمیعی را از بدو تولید نهاده ها تا انتها (از صید تا بازار) برنامه ریزی داشته باشد.

بازرگان ادامه داد: از سال گذشته که این کار به صورت جدی شروع شده است آثار و نتایج بسیار خوبی را دربرداشته و موفق شدیم میگو را در کنار بیماری، بدون هیچگونه آسیبی پرورش دهیم و به میزان تولیدات بسیار خوبی دست یافتیم و منعفت آن نصیب تمامی زیربخش ها شد.

وی به مناطق مستعد استان هرمزگان در زمینه پرورش محصولات دریایی اشاره داشت و بیان کرد: پرورش آبزیان در بخش های صید در دریا، ساحل و فراساحل انجام می شود، در دریا همان شیوه پرروش ماهی در قفس است.

بازرگان گفت: درحال حاضر حدود ۲۵ هزار تن میگوی پرورشی در حدود ۸ هزار هکتار درحال انجام است و که در دوره جدید به ۱۲ هزار هکتار افزایش خواهد یافت. البته در چشم انداز، ۵۰ هزار هکتار تعیین شده که در برنامه آینده تحقق می یابد.

وی ابراز داشت: تولید ماهی در قفس نیز درحال حاضر ۶ هزار تن است که در مدت زمان چهار سال آینده به ۵۰ هزار تن افزایش خواهد رسید و دیدگاه مان برای تولید ماهی در قفس ، ۲۰۰ هزار تن برای سواحل استان است.

رئیس اتحادیه آبزیان و پرورش دهندگان استان هرمزگان با اشاره به میزبانی اتاق بازرگانی بندرعباس از سفیر کشور هند گفت: سالهاست از تخصص کارشناسان هندی در حوزه پرورش آبزیان بهره می بریم و همچنین تبادل اطلاعات علمی و تفاهم نامه با ایتالیا و همچنین کشور پرتغال داریم و این تبادل با کشور نروژ و سایر کشورهای دنیا گسترش خواهد یافت. سیستمی طراحی شده که هر لحظه می توانیم با کشورهای دنیا ارتباط برقرار کنیم.

بازرگان گفت: در حال حاضر، محصولات دریایی تولیدشده در استان هرمزگان به صورت منجمد و گرم به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می کنیم و امکاناتی در فرودگاه بندرعباس مجهز خواهد شد تا بتوانیم ماهی تازه را همه کشورهای دنیا صادر کنیم.

۹۰ درصد محصولات پرورشی صادراتی است

محسن مرادی نائب رئیس اول اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان در این گفتگو اظهار کرد: با حمایت قاطع اتاق بازرگانی بندرعباس، دفتر مرکزی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان در شهر بندرعباس افتتاح شد.

وی افزود: پهنه ساحلی استان هرمزگان از شرق تا غرب، حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مرز آبی است که با تمهیدات اندیشیده شده در راستای اقتصاد دریامحور ، این اراضی لم یزرع، قابل استحصال بوده و در حوزه آبزی پروری و تولید محصولات دریایی قابلیت فعالیت دارد.

نائب رئیس اول اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد از این محصولات صادراتی بوده و برای کشور، ارزآوری دارد؛ ادامه داد: حدود ۱۰ سالی است که با همفکری همکاران در صدد راه اندازی تشکلی فراگیر بودیم که کل بخش های تولید اعم از تکثیر و پرورش بچه ماهی و میگو (مزارع پرورشی)، کارخانجات پودر ماهی(استحصال از دریا)، کارخانجات غذا، فراوری و بخش صادرات که ۵ حلقه به هم پیوسته هستند که هم از نظر آمار جمعیتی، تعداد کثیری از اعضای اتحادیه در این حوزه فعالیت دارند و هم سرمایه گذاری کلانی در این پنج حوزه صورت گرفته است.

مرادی گفت: دفتر مرکزی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان با هدف برقراری تعامل و تجمیع و فراگیری راهبری برای به نتیجه رساندن زحماتی که هر بخش جداگانه انجام می داد، تشکیل شد.

وی ابراز داشت: با کار تیمی و جمعی به لحاظ تفکر و حضور در مجامع بین المللی از نظر تیراژ تولید و آمار می توانیم به بازارهای جهانی و هدف دست یابیم.

نائب رئیس اول اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان بیان داشت: در یک برنامه پنج ساله، در برنامه تحول و توسعه استان اهدافی پیش بینی شده که امید است با همراهی و همگرایی بخش خصوصی و دولتی، بتوانیم به آمارهایی که از آمال و آرزوهایمان است دست یابیم.

مرادی با تایید فروش محصولات تولیدشده در استان هرمزگان در بازارهای کشورهای اروپایی گفت: محصولات تولیدی در حوزه پرورشی، عمدتا ۹۰ درصد برای صادرات پیش بینی شده است. بعد از برجام و در سال ۲۰۱۷، نخستین شرکتی بودیم که موفق شدیم به بازار اروپا راه یابیم. با تمام کشورهای اتحادیه اروپا، مراودات تجاری و مالی داریم.

وی به چشم انداز فعالیت ها در آینده اشاره کرد و افرود: پیش بینی می شود با همراهی و همیاری و حمایت های مسوولان از تشکل ها، می توان پل ارتباطی با کل دنیا برقرار کرد.

نائب رئیس اول اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: انجام کار به شکل اصولی و بنیادی قطعا پیشرفت هایی به همراه خواهد داشت و در آینده نزدیک شاهد آثار و برکات تشکیل اتحادیه، حمایت ها، سرمایه گذاری ها و تجهیز سیستم ها به عنوان ابزارهای زیربنایی خواهیم بود.

اشتراک گذاری خبر :
https://newsqeshm.ir/?p=8118

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *