به گزارش پایگاه خبری قشم، نمایشگاه بزرگ صنایع دستی شمیل، همزمان با چهارمین روز از هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل و به همت کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج)، گشایش یافته است.
در این نمایشگاه آثار دست زنان شمیل مانند زریبافی، کمهزنی، جلبیل زنی و تولید محصولاتی از برگ درخت خرما نظیر جارو و حصیر به نمایش گذاشته شده است.
مدیر کانون فرهنگی هنری انصارالحجه(عج) شمیل شهرستان بندرعباس در این باره گفت: نمایشگاه صنایع دستی از سری برنامههای هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل است که به همت بانوان برپا شده است.
نمایشگاه صنایع دستی شمیل تا ۱۸ بهمن ماه جاری دایر است
داود تنیپور افزود: نمایشگاه صنایع دستی شمیل تا ۱۸ بهمن ماه جاری دایر است و علاقهمندان میتوانند برای بازدید همه روزه عصرها از ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه تا ۱۷ و ۳۰ دقیقه به این نمایشگاه مراجعه کنند.
وی ابراز کرد: پاسداشت از آداب و سنن و فرهنگ مردمان خطه شمیل و معرفی آن به همگان، از جمله اهداف برگزاری هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل و برنامههای متنوع این هفته است.
استان هرمزگان با توجه به بافت سنتی و فرهنگی خود، از همان دوران قدیم بخش مهمی از صنایع دستی را به خود اختصاص داده و امروز بیش از پیش مورد توجه محققان و تاریخ شناسان قرار گرفته است.
دست آفریدههای ماندگار هرمزگان از گذشتگان تا به امروز نسل به نسل منتقل شده است و این هنر دست اصیل و زیبای زنان و مردان هرمزگانی، در ایام تعطیلات و بویژه نوروز، که خیل عظیمی از مسافران و گردشگران از داخل و خارج کشور به سمت خود جذب میکند، میتواند به عنوان بهترین سوغاتی برای آنان باشد.
استان هرمزگان ۴۵ رشته صنایع دستی دارد که می توان به نوار بافی (خوس بافی، شک بافی، حضایه بافی)، حصیر بافی (سبد بافی، سواس بافی)، رودوزی های سنتی گلابتون دوزی(کمه زنی)، خوس دوزی، بادله دوزی، شک دوزی، سوزن دوزی، برق دوزی، لباس محلی، سفالگری سنتی، جهله سازی، گلیم بافی (شیرکی پیچ)، نساجی سنتی (پارچه بافی، چادرشب بافی و عبا بافی)، صنایع دریایی، لنج سازی تزیینی، سازسازی(بَربَط سازی، دُهُل، پیپه و کَسِر) اشاره کرد.
هفته فرهنگ، هنر و تاریخ شمیل از ۱۳ تا ۱۸ بهمن ماه سال ۱۴۰۲ با شعار «هویت تاریخی، فرهنگ و نشاط اجتماعی» در حال برگزاری است.
شمیل، در شمال شرق استان هرمزگان و بین شهرستانهای میناب و بندرعباس و در ۸۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد و شغل بیشتر اهالی این منطقه، کشاورزی و دامداری است.
رودخانههای پُر آب، چشمهها و آبشارهای نیان و پشتکوه، سد شمیل و حتی قلعه شمیل زبان زد عام و خاص است و هرساله گردشگرانی از اقصی نقاط کشور به این منطقه سفر میکنند.
بخش شمیل از ترکیب دهستان شمیل و حسنلنگی ایجاد شده و مرکز این بخش، روستای شمیل تعیین شده است.
وزیر کشور سوم دیماه سال ۱۳۹۹ با انعکاس مصوبه هیات وزیران، ایجاد بخش شمیل در شهرستان بندرعباس را به طور رسمی ابلاغ کرد؛ با پیگیریهای صورت گرفته توسط