امروز : ۲۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۱۷
صفحه نخست | پیشنهاد سردبیر | آشنایی با شهرستان کرمان

آشنایی با شهرستان کرمان

منتشر شده در ۷ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۴۱
کرمان

به گزارش پایگاه خبری قشم، مرکز این شهرستان شهر کرمان است و مرکز استان کرمان نیز به‌شمار می‌رود. راین، ماهان و شهداد از دیگر شهرهای آن هستند.

جمعیت شهرستان کرمان بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران برابر ۷۳۸٬۷۲۴ نفر است که پر جمعیت‌ترین شهرستان استان به حساب می‌آید.

متوسط مقدار باران در طول سال در کرمان معادل ۱۳۲٫۴ میلی‌متر است. اقلیم شهر کرمان نیمه کویری است. شهر کرمان زمستان‌های سردی دارد.

دین اکثر مردم  کرمان اسلام و مذهب مردم شیعه است.

در کرمان زبان اهالی زبان فارسی و لهجه کرمانی است، اما مردمی از قوم لر هم در این شهر حضور دارند.

غذاهای محلی:

فالوده کرمانی، آش شولی (اوماچو)، روغن جوشی، چغوک بریزو، حلیم بادمجان، آش شلغم، آش جو (کرمانی)، آش مخلوط، آش کدو، آبگوشت کرمانی، توکی، گندم شیری، کاکل کنف شادانه، قاتق تخمه، قاتق، قاتق بنه، زیر جوش، کشک گردو، کشک یونجه، سردوش، اشکنه، کشک کدو، کشک سیب، گورماست، سیراب بنه، کله جوش، بز قرمه، کشک و بادمجان، نان پز، کاچی (آب‌روغنو)، قاتق شیر، برشتو، نان پر، نان چرب و شیرین، خرماست، خرما تخم مرغ، کپو، اُماچو (آش شولی یا آماجو) ٱماچو گندم شیر

شیرینی های محلی:

کلمپه، کماچ سهن، برشتو (برشتوک)، نان چرخی، شیرینی خانگی پرریز، خرمابریز (رنگینک)، چنگمال، قوتو، شله زرد،  قطاب پسته

در ادامه به معرفی تعدادی جاذبه های دیدنی این شهرستان میپردازیم.

جاذبه های دیدنی کرمان

پیست اسکی سیرچ بزرگ‌ترین پیست اسکی جنوب شرق ایران است که در کرمان قرار دارد. این پیست در جاده قدیم کرمان-بم قرار دارد و می‌توانید بعد از عبور از تونل سیرچ، به پیست برسید. 

کتابخانه‌ ملی کرمان در دوران پهلوی اول ساخته شده و در خیابان شهید رجائی، خیابان خورشید واقع شده است. این بنای آجری یک طبقه بوده و در وسط محوطه‌ای زیبا قرار دارد.

باغ عمارت بیگلر بیگی کرمان به باغ فتح‌آباد شهرت دارد و قدمت آن به دوران قاجار می‌رسد. این باغ که از جاهای دیدنی کرمان است، در ۲۵ کیلومتری کرمان، روستای اختیارآباد قرار دارد و گفته می‌شود باغ شاهزاده‌ ماهان را از این بنا الگو گرفته‌اند.

حمام وکیل کرمان در سال ۱۲۸۰ ساخته شده و معماری آن تلفیقی از معماری دوره‌ زندیه و قاجار است. این بنای باشکوه دو بخش یعنی رختکن و گرم‌خانه دارد. در سال ۱۳۶۹ این حمام بازسازی شد و امروزه آن را به یک چایخانه‌ سنتی تبدیل کرده‌اند که گردشگران می‌توانند فالوده کرمانی، انواع نوشیدنی و انواع غذاهای محلی را نوش جان کنند. 

کویر لوت در جنوب شرقی ایران واقع شده است و لقب بکرترین نقطه ایران را یدک می‌کشد. کویر لوت محدوده‌ای وسیع است که بخش‌هایی از سه استان پهناور سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان را در بر می‌گیرد. این پهنه سوزان و کمتر شناخته شده که از شمال به جنوب امتداد یافته است، از غرب با گسل «نای‌بند» و از شرق با گسل «نهبندان» محدود می‌شود. 

اشتراک گذاری خبر :
https://newsqeshm.ir/?p=10965

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − 3 =

تبلیغات