به گزارش پایگاه خبری قشم، شهرستان زرند در شمال شرقی استان قرار گرفته و با شهرستان کوهبنان، شهرستان رفسنجان، شهرستان کرمان و شهرستان راور هممرز است.
این شهرستان تا سال ۱۳۵۴ یکی از بخشهای شهرستان کرمان بود و در این سال به شهرستان مستقلی تبدیل گردید.
جمعیت شهرستان زرند بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران برابر با ۱۳۸،۱۳۳ نفر بوده است.
این شهرستان از نظر آب و هوا با منطقه صحرایی در شمال و منطقهای در نواحی کوهستانی با آب و هوای معتدل مشخص است.
عمده فعالیت اقتصادی مردم شهرستان زرند بر دوپایه کشاورزی و صنعت قرار دارد و محصولات مهم آن پنبه، پسته، زعفران، قالی بافی، غلات و پته دوزی است.
صنایع زرند را میتوان به صنایع دستی و صنایع معدنی تقسیم کرد. مراکز استخراج زغالسنگ زرند عبارتاند از باب نیزو، دره گر، خمرود که زغال سنگ استخراج شده پس از شست و شو در کارخانه زغال شویی از طریق راهآهن به کارخانه ذوب آهن اصفهان فرستاده میشود.
همچنین، نیروگاه زرند از منابع تولید انرژی این منطقه است. طی دهههای اخیر به جنبههای صنعتی این شهرستان اهمیت ویژهای دادند بهطوریکه بالغ به ۸ کارخانه در زمینهها مختلف احداث شد که میتوان به کارخانههای فولاد سازی، واگن سازی، کک سازی، کنسانتره سنگ آهن، گندله سازی، کارخانه زغال شویی و غیره اشاره کرد.
این شهرستان در زمینه تولید و برداشت پسته پیشرفتهای قابل توجهی کردهاست.
از سوغات و خوراکیهای محلی زرند میتوان به بزقرمه،سوهان زرندی،چلوگوشت زرندی، آش آماچو،کماچ،کماچ سهن،کلمپه،روغن جوشی اشاره کرد.
در ادامه به معرفی تعدادی جاذبه های دیدنی این شهرستان میپردازیم.
جاذبه های دیدنی زرند
در ۶ کیلومتری شمال شهرستان زرند برج زرندوئیه قرار دارد این برج از نظر استحکام بی نظیر است و همچنان پا برجاست و در برابر حوادث طبیعی در امان مانده است،دیدن این برج برای علاقه مندان به این بناهای تاریخی بسیار جذاب است.
یکی از آثار بسیار با ارزش و نادر دنیا که اخیراً در زرند کشف و محرز گردیده و شگفتی کارشناسان و باستان شناسان را به همراه داشته است پیدا شدن جای پای «دانیاسورها» در روستای ده علیرضا زرند می باشد. جانورانی که متعلق به دوران ماقبل تاریخ بوده و دارای ۵ متر بلندی و ۸ تن وزن بودند. جای پای هیکل سنگین خود را در روی سطح ماسه سنگی که آثار امواج آب نیز بر آن محفوظ مانده است در کوهستانهای شرقی زرند بجا گذاشته اند.
از دیگر آثار تاریخی زرند که خوشبختانه تا امروز سالم مانده و به خوبی از آن نگهداری شده است، مسجد حسینیه قلعه می باشد. این مسجد که از نظر معماری به سبک مسجدجامع (قدیم) ساخته شده و از مراکز تاریخی و مذهبی به شمار می آید، در جنوب حسینیه قلعه واقع شده و متولی کنونی آن علی ابراهیمی (فرهنگی بازنشسته) می باشد.
روستای گیسک زرند که در فاصله ی ده کیلومتری شمال شهر زرند واقع شده یکی از بینظیر ترین مجموعه های دیدنی شمال استان کرمان است که در اثر زلزله ی سال ۱۳۵۶ کاملا خالی از سکنه شد.
مهم ترین بنای بخش یزدان آباد که هم از نظر وسعت و هم از نظر زیبائی دارای ارزش تاریخی می باشد، قلعه و چهار برج معروف شاهرخ خان در مرکز یزدان آیاد است. منظره جالب و در خور توجه چهار برج شاهرخ خان هم از داخل آن و هم نمای خارجی آن بسیار زیبا و دیدنی می باشد.